Vörå Pensionärsklubb

Teaterresa till Närpes

27.07.2023 kl. 13:38
Den 25 juli åkte 62 medlemmar till Närpes för att gå på sommarteater i Öjskogsparken.

Ulf hade förhandsbokat 50 platser på vridläktaren i Öjskogsparken till den 25 juli, men intresset för teaterresan var så stort att en större buss och mera mat på Red & Green måste beställas. Eftersom Norrgårds Busstrafik kunde få bara 60 personer att rymmas i största bussen blev ett par tvunget att ta egen bil till Närpes.
Första anhalten på resan var Red & Green kl. 17.00 för mat. Maten var mycket god! Kocken hade verkligen ansträngt sig. I Närpes centrum beundrade vi sedan de fina blomsterarrangemangen längs Närpesvägen. Det kom ett förslag att Vörå borde smycka sitt city lika fint.
Strax efter kl. 18.30 bänkade vi oss på vridläktaren i väntan på att pjäsen Än klappar hjärtat skulle börja. Bänkarna var hårda så en mjuk sittdyna hade förhöjt bekvämligheten betydligt. Vädret var fint, så inga regnrockar behövdes.

              

 Under föreställningen fick publiken verkligen snurra runt på vridläktaren för att kunna ta del av vad som hände på sju olika scener och lite till. Man körde buss, bil, moped och en hjulastare i pjäsen. Barnen lekte Tio stickor på ett bräde och gömde sig bakom buskar och stora stenar. Verkligen en fin spelplats! Det var över 60 aktörer på scenen varav 40 var ungdomar eller barn.

                                               

Pjäsen då? Vi reser tillbaka till 1993 och laman och får ta del av konsekvenserna av den. Arbetsgivaren har inte råd att behålla sina arbetare och dessa måste då hitta nya sätt att försörja sig. Och hur handskas man med svår sjukdom?
Ungdomarna sysslar med och skapar musik och går på rockkonserter. Om man vinner minigolfturneringen vinner man 1500 mk och har råd att spela in en demo och kan delta i en musiktävling.
Vart skall vi åka och äta god mat och gå på sommarteater nästa sommar?
Fotograf: Ulf Friman

Monica Östman